Siirry suoraan sisältöön

KOTITALOUSVÄHENNYS

Kotitalousvähennys tuo siivouspalvelun tilaajalle merkittävät säästöt vuodessa. Lue ja opi kotitalousvähennyksestä alta!

MIKÄ IHMEEN KOTITALOUSVÄHENNYS?

Yksinkertaisuudessaan kotitalousvähennyksellä tarkoitetaan helpotusta veroihin.

  • Kun ostat kotiisi palveluita, kotitalousvähennystä hyödyntämällä saat 60 % palvelun hinnasta takaisin verottajalta. Omavastuu henkilöä kohden on 100 €.

  • Voit hyödyntää kotitalousvähennystä, kun teetät kotisiivoustöitä kotiisi tai vapaa-ajan asuntoon. (Huom! Voit saada vähennystä myös vanhempiesi tai isovanhempiesi kotiin, mutta et kuitenkaan lastesi koteihin).

  • Voit siis saada kotona teettämäsi työt 60 % halvemmalla, kuitenkin niin, että palveluntarjoaja ja työntekijä saavat riittävän korvauksen työstään.

Jaa kotitalousvännys puolisosi kanssa

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen vähennys, ja voit saada puolisosi kanssa vähennystä yhteensä 4 500 euroa vuodessa.

Jos teetätte puolisonne tai asuinkumppanisi kanssa siivousta alle 2 250 eurolla, voi vähennyksen hakea halutessanne vain toisen verotuksessa. Näin maksatte omavastuun vain kerran. Jos siivouksenne yhteisarvo vuodessa on enemmän kuin 2 250 euroa, voitte jakaa laskut haluamallanne tavalla ja voitte hyödyntää kotilousvähennys maksimimäärän.

Kiinnostaako tutkia kotitalousvähennystä lisää? Lue verottajan sivuilta lisää!