Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Suursiivous mahdollisimman tehokkaasti

Suursiivous mahdollisimman tehokkaasti

Kun koti on puhdas, vaikuttaa se mielen hyvinvointiin. Kodin suursiivous on hyvä suunnitella ennakkoon, jotta itse työ voidaan toteuttaa mahdollisimman tehokkaasti ja vähillä vaiheilla. Suursiivous sujuvoittuu oikeilla työvaiheilla, ja puhdas lopputulos palkitsee. Mistä siis aloittaa?

Kodin siivous vaihe vaiheelta

Ensimmäisen työvaihe suunnitellaan niin, ettei likaa pääse kulkeutumaan myöhemmin jo siivotuille pinnoille. Ensin pyyhitään pölyhuiskalla korkealla olevat kohdat, kuten hyllyjen päälliset, taulujen raamit ja sälekaihtimet.

Tämän jälkeen laitamme puhdistusainetta vaikuttamaan mahdollisille pinnoilta löytyville pinttyneille ja vaikeille tahroille. Jätämme siivousaineen vaikuttamaan, ja siirrymme järjestelemään huoneita. Järjestelemme vääriin paikkoihin kulkeutuneet tavarat omille paikoilleen, ja poistamme ylimääräiset esteet siivouksen tieltä. Rahit, lelut ja tuolit nostetaan pois lattialta. Lelut ja rahit voidaan nostaa sohvien päälle tai viedä ulos.

Keittiön tuolit nostetaan keittiön pöydän päälle, jolloin siivous onnistuu koko lattiapinta-alalta tehokkaasti ja esteettä. Matot nostetaan pois lattioilta, ja viedään ulos tampattavaksi. Hyvin likaiset matot pestään ja jätetään ulos kuivumaan.

 

Puhdas keittiö on kodin sydän

Nyt kun pölyt on pyyhitty, epäjärjestys karsittu, lattian esteettömyydestä huolehdittu ja matot nostettu pihalle, voimme aloittaa suursiivouksen keittiöstä. Keittiö likaantuu muuta asuntoa herkemmin.

Uunista ja liedeltä löytyviin vaikeisiin tahroihin lisätään pesuainetta vaikuttamaan sillä välin, kun siivoamme muun keittiön. Nosta kaappien sisältö pöydälle, ja käytä tilaisuus hyödyksi inventaarion tekemiseen. Tutki jauhojen parasta ennen-päiväykset. Löydätkö vanhentuneita jauhoja ja lähes tyhjiä ketsuppipulloja? Heittämällä vanhentuneet ruoka-aineet pois saat lisätilaa keittiön kaappeihisi.

Inventaarion jälkeen lisää puhdistusainetta keittiön kaappitasoille, ja pyyhi ne puhtaaksi kostealla mikrokuituliinalla. Älä unohda pyyhkiä ovenkahvoja!

Ruoanlaiton jäljiltä syntyneet rasvatahrat saa poistettua rasvaa irroittavalla tiskiaineella tai emäksisellä puhdistusaineella. Vinkki: myös ruokasooda tepsii rasvatahroihin!

Perusteellinen keittiön siivous pitää sisällään liesituulettimen puhdistuksen. Likainen liesituulettimen suodatin ei jaksa suodattaa ruoanlaitosta koituvaa käryä, ja keittiön pinnat tahriintuvat paljon nopeammin ilmassa leijuvan rasvan vuoksi. Tutki liesituulettimesi ohjeista miten suodatin irroitetaan. Jätä se likoamaan lämpimään veteen, johon on lisätty ruokasoodaa tai aiemmin mainittua emäksistä puhdistusainetta.

Tällä välin pyyhi liesituulettimen sisäpinnat puhtaiksi pesuaineella ja kostealla puhdistusliinalla. Älä unohda vaihtaa puhdistusliinoja riittävän usein työskennellessäsi näillä likaisilla ja rasvaisilla pinnoilla, jotta lopputulos on mahdollisimman puhdas.

Liesituulettimen jälkeen puhdistetaan pesuallas, ja huuhdellaan viemärit sopivalla pesuaineella. Väkiviinaetikan ja ruokasoodan seos käy myös. Mikäli pesualtaasi on ruostumatonta terästä, vältä teräsvillan ja kovien sienien käyttöä! Nämä hankaavat materiaalit ovat liian kovia, ja vahingoittavat teräksen kiiltoa. Pyyhi uuni ja liesi, ja tarvittaessa käytä sientä tai karhunkieltä pinttyneiden tahrojen poistamiseen. Puhdas uuni ylläpitää keittiön siisteyttä, sillä se ei kärytä.

Kun olet puhdistanut perusteellisesti liesituulettimen, uunin, pesualtaan, viemärin ja lieden, tarkista vielä keittiön kaakelit ja roska-kaapin kunto. Puhdista molemmat puhtaalla ja kostealla siivousliinalla. Tämän jälkeen voit nostaa kaappien sisällön takaisin paikoilleen, ja hyödyntää tilaisuuden järjestelemällä tavarat uudelleen. Fiksu järjestely ja keittiön tilan hyödynnys korostaa puhtautta ja viihtyisyyttä.

Puhdas kylpyhuone

Kylpyhuoneessa suursiivous aloitetaan suihkusta. Pyyhi suihkun osat kostealla liinalla, johon on suihkutettu kylpyhuoneen puhdistusainetta.

Puhdista lavuaarin allas, hana, ja peilikaapin sisähyllyt. Peilin pesuun käytä lasinpesunestettä, ja viimeistele lopputulos kuivalla talouspaperilla ylimääräisten kosteusviirujen poistamiseksi. Esteettisen lopputuloksen saamiseksi järjestele hygieniatavarat ja meikit, sekä poista tyhjät pullot ja putelit. Hankaa myös suihkun kahvat ja hanalla kostealla siivousliinalla, jotta lopputuloksesta tulee kiiltävän puhdas. Tyhjennä kylpyhuoneen roskakori.

Näiden vaiheiden jälkeen imuroi makuuhuoneet ja olohuone yksitellen, sekä viimeistele suursiivous moppaamalla lattiapinnat kostealla siivousmopilla. Suursiivous on valmis, ja puhdas koti palkitsee.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä vaiheena lisää WC-pönttöön puhdistusainetta WC-altaan sisäpuolelle ja puhdista pönttö WC-harjalla. Lopuksi vedä vessa. Tämän jälkeen suihkuta spraypullosta puhdistusainetta istuinosion sisä- sekä ulkopuolelle, ja pyyhi kostealla siivousliinalla. Pyyhi myös WC-pöntön kannen sisä- ja ulkopuoli, sekä huuhtelupainike. Älä unohda vaihtaa siivousliinoja edetessäsi kylpyhuoneen puhdistuksessa lavuaarin puhdistukseen.

Tilaa kotisiivous Kleffan ammattilaisilta

 

Kleffa tarjoaa asiakkailleen luotettavaa ja ammattitaitoista kodin siivouspalveluita. Missionamme on tuoda arkeen vapautta asiakkaillemme ja luoda hyviä työpaikkoja. Kleffa toimii Porissa, Ulvilassa, Harjunpäässä, Söörmarkussa, Noormarkussa, Vähärumaalla, Pihlavalla ja monilla muilla lähialueilla.

Meille Kleffalaisille on tärkeää, että asiakkaamme saavat nauttia vapaa-ajastaan perheensä kanssa ja me hoidamme kotisi siivoustehtävät ammattitaidolla ja kokemuksella.

Voit tilata siivouksen helposti sivuiltamme tai pyytää tarjouksen toiveidesi mukaisesta siivouksesta.

Palveluihimme kuuluu kerta- ja säännöllisesti tilattavat siivouspalvelut sekä muuttosiivoukset. Jos tahdot tilata puhelimitse tai sähköpostilla, sekin onnistuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *